търсене на книга:
Категории:
Избери автор:
книга:
Учението на дон Хуан - Карлос Кастанеда
Учението на дон Хуан
Карлос Кастанеда
Изчерпани книги
Изпрати запитвана

Цена: 0.00 лв.

Състояние:Много добро-Леки забележки по корицата.
Издателство:Петрум Ко
Град на издаване:София
Година на издаване:1992
Език:Български
Страници:176
Корици:меки
Формат:215/145мм
Не е налична в момента

Кашон 4
Учението на дон Хуан
Пътят на знанието на един яки
Карлос Кастанеда

рез лятото на 1960 година, когато бях студент по антропология в Университета на Калифорния, Лос Анджелис, направих няколко пътувания на югозапад, за да събера информация за лечебните растения, използвани от индианците в този район. Събитията, които описвам тук, започнаха по време на едно от пътуванията ми.

В един крайграничен град чаках автобуса на „Грейхаунд“ и говорех с приятеля си, който ми беше водач и помощник в проучването. Изведнъж той се наведе към мен и ми прошепна, че белокосият индианец, който седеше пред прозореца, е много голям познавач на растенията, особено на пейота. Помолих го да ме запознае с този човек.

Моят приятел го поздрави отдалеч, след това се приближи и стисна ръката му. Поговориха малко, после той ми направи знак да се присъединя към тях, но незабавно ме остави сам с възрастния човек, без дори да си направи труда да ни представи. Индианецът не беше смутен ни най-малко. Казак му името си, а той ми отговори, че се казва Хуан и е на моите услуги. Използваше испанската учтива форма на обръщение. Стиснахме си ръцете по моя инициатива и след това се умълчахме за известно време. Това не беше напрегнато мълчание, а тишина — естествена и отморяваща и за двама ни. Бях поразен от гъвкавото му и мускулесто тяло, макар че вратът и тъмното му лице бяха покрити с бръчки, които издаваха възрастта му.......